Liefde en seksualiteit

Seksualiteit is niet de liefde bedrijven maar de liefde vieren.
Dat is een groot verschil. Seksualiteit zonder liefde en trouw is destructief en maakt meer kapot dan men lief is. Velen zitten nu met de pijn en verdriet van verbroken seksuele relaties of nog erger met traumatische ervaringen van ongewenste seks. Door seksualiteit worden twee zielen innig met elkaar verbonden tot een eenheid. Dat is heel mooi als viering en bevestiging van een liefdevolle relatie. Als er echter geen stabiele relatie is legt seksualiteit een ongewenste binding en kan zorgen voor een ingewikkelde emotionele band waar je zelfs als je dat wil soms maar heel moeilijk los van kan komen. Het probleem is dat seks in de media als heel goedkoop en lustobject wordt afgespiegeld. Het wordt voor alles gebruikt tot aan reclamespotjes toe.

Op die manier groeien kinderen op met een totaal verkeerd beeld van seksualiteit en is de kans heel groot dat ze zelf niet in staat zijn om op een liefdevolle en mooie manier seksualiteit te beleven zoals het bedoeld is. Als ze daarbij ook nog eens zelf geen goed voorbeeld van hun ouders zien omdat ze uit een gebroken gezin komen, wordt het bijna onmogelijk om nog tot een zuivere beleving van seksualiteit te komen.

Het wordt tijd dat we weer gaan nadenken over de waarde van seksualiteit zoals het bedoeld is. De liefde vieren in een veilige liefdevolle relatie van liefde en trouw. We hoeven niet preuts te worden. Seksualiteit is iets heel moois. Maar de andere kant is dat seksualiteit heel goedkoop op straat wordt gegooid zonder dat iemand zich nog bekommerd over de waarde ervan.

Seksualiteit is iets heel moois. Laten we het weer terug brengen zoals het is bedoeld en een plek geven als iets heel kostbaars en breekbaars en omgeven met liefde en zorg. Juist als het weer een vieren van de liefde wordt, kan seksualiteit opbloeien tot iets heel moois. Liefde en seksualiteit kunnen weer met elkaar verbonden worden zodat beide woorden weer tot hun recht komen.

Als liefde, trouw en seksualiteit weer bij elkaar gaan horen zijn heel veel wereldproblemen opgelost.