Liefdevolle Wereld

Bouwen aan een

 

Liefdevolle dierenwereld

In een liefdevolle wereld hebben we respect en liefde voor de aarde en al wat daar op is.
Als we echt vanuit ons hart vanuit liefde willen leven dan gaan we ons ook steeds meer bewust worden van onze omgeving. Dan willen we steeds meer liefdevolle processen in onze omgeving steunen.
Liefde voor de natuur en in het bijzonder liefde voor de dieren.
Dieren hebben ons zoveel te bieden. Liefde, gezelschap, schoonheid, levenslessen, aanhankelijkheid enz enz.
Daarnaast geven dieren ons ook voedsel. Melk, eieren, honing, vlees enz.
Met name voor het vlees betalen de dieren een hoge prijs. Later we hier zo respectvol mogelijk mee omgaan en de dieren een zo goed mogelijk leven gunnen uit liefde en respect.

 

Bio- industrie ofwel vee- industrie
koeDoor de eeuwen heen is er een gezond evenwicht geweest tussen de mensheid en de dierenwereld. Pas in de laatste tientallen jaren is er de bio- of vee- industrie ontstaan waarbij dieren niet langer meer worden beschouwd als levende wezens met gevoel maar als productiemachines worden gezien. Zonder enig respect voor het gevoel en welzijn van de dieren wordt de voedselproductie geoptimaliseerd waarbij dieren leven onder de meest bizarre en afschuwelijk omstandigheden. Dit kan nooit de bedoeling zijn en leidt uiteindelijk ook tot een grote belasting van het milieu en tot ongezond voedsel.

 

Gelukkig is er nu een bewustwording gaande en zetten mensen en organisaties zich in voor een beter leven van de dieren in de voedsel industrie.

Ook jij kunt een aandeel leveren door minder en bewuster vlees te kopen. Vlees van dieren die een goed en gelukkig leven hebben gehad.
Je kunt organisaties steunen die zich inzetten voor de dieren op een verantwoorde wijze.

 

Het CIWF heeft een website met veel goede informatie en handige tips om bewuster en diervriendelijker producten te kopen.
zie http://www.ciwf.nl/wat-eet-jij/